Fuldautomatisk solafskærmning

Intelligente Bygnings Installationer

Komfort, energibesparelser og høj sikkerhed

Solafskærmning.

 

I takt med den globale temperaturstigning og den øgede isoleringstykkelse, øges også risikoen for overophedning af boligen om sommeren, og da mekanisk afkøling af én m3 luft er ca. 6 til 10 gange dyrere end opvarmning af samme luftmængde, kan en varm sommerdag hurtigt blive en rigtig dyr dag, hvis først boligens indvendige inventar og vægge er varmet op til f.eks. 27C.

 

For at forhindre overophedning af boligen, anbefales det derfor, at der på alle øst-, syd- og vestvendte vinduer installeres fuldautomatiske solafskærmninger.

 

For at styringen af solafskærmningen, kan og må, kaldes fuldautomatisk, kræves at de, individuelt i hvert rum, selv kan indstille sig efter solens varmepåvirkning og den indvendige rumtemperatur - også når i ikke er hjemme.

 

Hvis varmestyringen er integreret i IHC systemet, kan de temperaturfølere, der allerede er opsat i alle rum, uden yderligere udgift bruges til den fuldautomatiske styring af solafskærmningen.

 

Hver opmærksom på at almindelige persienne- eller markisestyringer kun tager hensyn til sikkerheden omkring selve solafskærmningen, dvs. regn og vind. De har ingen anelse om den indvendige rumtemperatur, eller hvordan I bruger rummet, dermed udelukker de intelligent forebyggelse om sommeren og udnyttelse af den gratis solvarme om vinteren.

 

Her kan I læse mere om hvordan fuld udnyttelse af den gratis solvarme er alfa og omega hvis huset skal have et lavt energiforbrug.

 

For maksimal udnyttelse af solens gratis varme om vinteren, samt forebyggelse af overophedning om sommeren, anbefales det at alle husets solafskærmninger kontrolleres med det unikt udviklede i-bi program. Programmet udnytter den samme temperatursensor, som anvendes til varmeanlægget og derfor allerede er installeret i alle rum, derudover opsættes der en vind-, regn- og solsensor. Styringen tager udgangspunkt i jeres adfærd og solens varmepåvirkning samt den øjeblikkelige rumtemperatur og justerer fuldautomatisk persienner eller lign. efter dette.

 

Med i-bi programet indretter varme- og ventilationsanlægget sig også automatisk efter den gratis solvarme, dermed arbejder alle de varmeproducerende og det varmefordelende anlæg for første gang sammen.

 

Programmet er endda så fleksibelt, at I, hvis I på et tidspunkt skifter afskærmningstype, selv kan ændre dette.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I et hus hvor både varmen og solafskærmningen er integreret i IHC systemet, kan varmeforbruget nedsættes med op til 15 kWh pr. m2 vinduesareal. Det siger måske ikke så meget, men i 2020 må hele huset kun bruge 20 kWh/m2 pr. år.

 

Et integreret system giver den bedste, og billigste, beskyttelse af vinduespudseren.

Sigurd Rings Vej 29 5200 Odense V hp@i-bi.dk 20 62 00 30