Energiforbrug

Intelligente Bygnings Installationer

Komfort, energibesparelser og høj sikkerhed

Energioptimering – det betaler sig?

 

Afgifter eksploderer

Danmark har Europarekord i afgifter på vand, varme og el. I løbet af de seneste fem år, 2009-2013, er el-regningen for en gennemsnitsfamilie med to børn steget med mere end 1.000 kroner om året eller 14 procent ekstra på grund af de stigende afgifter, viser en analyse fra Sydbank. Og i 2014 vil flere af afgifterne stige igen.

 

Alene af den grund giver det rigtig god mening at styre sit energiforbrug intelligent.

 

Mange energispare-forslag fra eksperterne går på adfærdsændringer, dvs. at slukke lyset, skrue ned for varme, lufte rigtigt ud osv. Forslagene er rigtige og giver gode besparelser, problemet er bare at vi, som mennesker, nemt falder tilbage til de gamle forbrugsmønstre. Dermed ryger både energiforbruget og regningen op igen.

 

Hvis I ønsker at bygge nyt eller renovere det gamle, har I alle muligheder for at indbygge tekniske løsninger. Løsninger som giver vedvarende besparelser år efter år. Disse løsninger giver også væsentlige komfortfordele.

 

Af de tre energityper, vand, varme og el, er el og varme klart de områder der lettest lader sig styre og regulere. Det er ikke noget problem at registre om der er personer i et rum, og slukke for både lys og varme hvis ikke. Det er langt vanskeligere at vurderer om der er behov for 5 eller 10 min under bruseren. El-teknisk kan det sagtens laves således at bruseren kun får varmt vand i f.eks. 5 min. Det kendes bl.a. fra mange campingpladser. Det anbefales dog ikke til hjemmet.

 

 

El prisens udvikling ?

 

Hvor meget elprisen stiger de kommende år er der ingen der ved. Det ligger dog fast, at det kun bliver dyrere.

 

Da undersøgelser viser at installering af teknik reducerer det årlige elforbrug med ca. 20 - 25 %, kunne det være interessant at beregne hvor meget der reelt spares over tid. F.eks. på de 30 år et fastforrentet kreditforeningslån typisk løber over.

 

Beregningen er lavet med en gennemsnitlig årlig besparelse på 20 % og en årlig prisstigning på hhv. 4, 7 og 10 % og et elforbrug i år ét på 10.000,-

 

Dertil skal lægges alle komfort forbedringerne og de øvrige besparelser som IHC systemet giver. Ikke kun energibesparelser men også væsentlige besparelser på anskaffelser, og plads til udstyr og komponenter samt evt. løbende abonnementer.

Sigurd Rings Vej 29 5200 Odense V hp@i-bi.dk 20 62 00 30