Standby forbrug

Intelligente Bygnings Installationer

Komfort, energibesparelser og høj sikkerhed

Energisparefunktionen (standby forbrug)

 

Når I går i seng, trykker på ”Godnat”, aktiverer ”Sluk-alt” eller tilkobler alarmen, afbrydes strømmen til standby stikkontakterne i hele huset. Standby stikkontakterne tænder automatisk igen når I står op, et af velkomsttrykkene aktiveres eller alarmen frakobles.

 

Anvendelse af energisparefunktionen sikrer, at ingen apparater står med unødigt standby forbrug. Det giver også tryghed at vide, at hverken kaffemaskinen eller strygejernet er tændte, når I går til ro eller forlader hjemmet.

Forslag til fleksible stikkontakter i alle rum:

Hvor der er monteret dobbelte stikkontakter er den venstre tilsluttet konstant spænding og den højre er styret.

Er den højre tilsluttet energisparefunktionen opmærkes denne med grønt symbol.

Lauritz Knudsen (LK) har lavet en beregning af en typisk besparelse ved ”Sluk Alt” for en familie med to børn og to voksne:

 

400,- kr. til lys.

600,- kr. til Standby strøm.

 

LK skriver: ”I de fleste private boliger kan standby-forbruget reduceres op til 65 %, hvis el-installationen udføres med Sluk-alt funktionen. Samlet set udgør standby drift 10-15 % af el-forbruget i boligen, og det er 10-15 % ekstra penge direkte ud af vinduet - for ikke at tale om den ekstra miljøbelastning.”

 

I takt med at vi går over til LED belysning og A++ maskiner, forventes det samlede El forbrug at falde, standby forbruget forventes dog ikke at falde, tværtimod.

Sigurd Rings Vej 29 5200 Odense V hp@i-bi.dk 20 62 00 30