Badeværelser

Intelligente Bygnings Installationer

Komfort, energibesparelser og høj sikkerhed

Forslag til lyset i badeværelserne.

 

I alle badeværelser anbefales et svagstrømstryk med 6 tryk og 3 dioder samt en PIR ved døren, et dæmpbart Wireless udtag til loftlyset, samt to almindelige lampeudtag, et til lyset ved spejlet og et til lyset i brusekabinen.

 

Funktionsoversigt for svagstrømstrykket:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

For både at opnå et højt komfortniveau og en energioptimering af lyset i badeværelserne er lysets virkemåde tænkt på følgende måde.

 

Langt de fleste besøg på badeværelset er for at benytte toilettet, derfor anbefales det af energihensyn at automatikken kun tænder lyset i loftet. Ønskes der lys ved spejlet eller brusekabinen tændes dette manuelt.

 

Hvis lyset ikke slukkes manuelt, når rummet forlades, anbefales det at lade automatikken slukke forholdsvis hurtigt efter rummet er forladt f.eks. efter 1 min.

 

Da et bad må formodes at være af længere varighed end den tid der anbefales ovenfor, samt at PIRén ikke kan registre varmen fra en person bag et forhæng, anbefales det at lyset ved brusekabinen holdes tændt i f.eks. 10 minutter, hvorefter det automatisk slukkes.

 

Afhængigt af Jeres indstillinger, kan det unikke i-bi program f.eks. tænde og slukke lyset på følgende måde:

 

Hvis det er lyst udenfor og PIR registrerer bevægelse i rummet, tændes loftlyset ikke.

Hvis det er mørkt udenfor og PIR registrerer bevægelse i rummet, tændes loftlyset automatisk på højt niveau.

Hvis det er mørkt udenfor, ”Godnat funktionen” er aktiv og PIR registrerer bevægelse i rummet, tændes loftlyset automatisk på lavt niveau.

 

 

Lyset i loftet og ved spejlet slukkes automatisk, hvis der ikke har været bevægelse i rummet i en frit valgbar tid f.eks. 1 min.

Lyset ved bruseren holdes uden for den almindelige rumautomatik. Lyset anbefales slukket f.eks. 10 min efter sidste tryk på ”Bruser” eller ved tryk på ”Sluk rum”. Dette er for at undgå at lyset ved bruseren slukkes, hvis I er i bad i længere tid end den indstillede tid for rummet f.eks. 1 min.

Alt tændt lys i badeværelset forbliver selvfølgelig tændt så længe der er lys ved bruseren.

Ovenstående funktionalitet opnås kun hvis PIR’en bibeholdes i disse rum.

 

PIRén i badeværelserne anbefales også anvendt til at nulstille ”Godnat funktionen”. Dermed går huset først i ”Dag”-mode, når I faktisk ER stået op og ikke på et fast tidspunkt. Huset venter altså til I står op, før den tænder for strømmen til energistikkontakterne og øger ventilationen, også hvis I har fri og sover længe en dag.

 

Eksempel:

 

  1. I aktiverer ”Godnat funktionen” når I går i seng. Dermed slukkes alt lys i hele huset, de styrede stikkontakter slukkes og alle energistikkontakterne slukkes.

 

  1. I har via indstillingerne på husets hjemmeside indstillet ”Automatisk tænding af energi stikkontakter” til kl. 06.00.

 

  1. Går I på badeværelset før kl. 06.00 tændes lyset på lavt niveau (nat).

 

  1. Hvis I derimod går på badeværelset efter kl. 06.00 vil lyset tænde på højt niveau og alle energistikkontakterne får igen strøm, men altså først når I går ud på et af badeværelserne.

 

Hvis I skal usædvanligt tidligt op en morgen, sættes huset lettest i ”Dag” mode ved at aktivere et af velkomsttrykkene i bryggers eller entre.

 

Note

Det kan være en god idé at få installeret to eller flere stikkontakter tæt ved spejlet, så familien kan gøre sig morgenklar samtidig og fx skal bruge både hårtørrer, barbermaskine og evt. el-tandbørster og radio.

Tænder og slukker for

loftlyset.

 

 

 

Tænder og slukker for lyset ved spejlet..

 

 

 

Slukker alt lys i rummet

Tænder og slukker for lyset i brusekabinen.

Kan evt. også øge ventileringen

Sigurd Rings Vej 29 5200 Odense V hp@i-bi.dk 20 62 00 30